Over mij

Mijn naam is Angela van Zon, een ervaringsdeskundige in hart en nieren. Iemand die heel goed kon "lijnen" en net zo snel weer kon aankomen. Meestal met succes, maar altijd voor korte duur. Nadat het "eten" en het "niet eten" als een rode draad door mijn leven liep heb ik besloten het roer helemaal om te gooien en op een verantwoorde en gezonde manier te werken aan mijn probleem door het veranderen van mijn leefstijl. Dit is niet zonder slag of stoot gegaan. In deze periode heb ik geleerd waarom ik iedere keer weer aankwam, wat "eten" voor mij betekende en heb ik ingezien wat ik echt nodig had.

 

Motivatie

Doordat ik weet hoe het voelt om met je gewicht bezig te zijn en heb gezien wat dit voor mensen kan betekenen, heb ik er mijn beroep van gemaakt om mensen hierin te adviseren en te begeleiden. Ik ben een gediplomeerd gewichtsconsulente en stress-counselor, aangesloten bij de beroepsvereniging, en bezit dus naast de broodnodige ervaring ook de kennis die hiervoor nodig is.
 
Omdat ik merkte dat stress een belangrijke rol speelt in de begeleiding van mensen, heb ik mij verdiept in de manier waarop stress wordt ervaren en hoe ik mensen hiermee nog beter kan helpen. Als toevoeging op mijn rol als stresscounselor ben ik tevens ACT therapeut en Reiki therapeut
 

 

Mijn ervaring

Als ervaringsdeskundige heb ik namens Stichting Anorexia-Boulimia Nervosa verschillende jaren mensen begeleid met eetstoornissen en heb ik vele gastlessen gegeven over eetstoornissen op het middelbaar onderwijs. Ik heb hier van dichtbij gezien wat dit met mensen kan doen, en dit geldt niet alleen voor mensen met overgewicht, ook mensen met ondergewicht ervaren hetzelfde probleem.