Opnieuw in balans

Praktijk Angela van Zon is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met voeding- en gewichtsproblemen. Afhankelijk van uw vraag en behoefte kan worden gekozen voor een bijhorend begeleidingspakket zoals onderstaand omschreven. In een gratis  kennismakingsgesprek bekijken wij samen met u wat voor u de beste keuze is. Vanzelfsprekend kan dit gedurende het traject worden gewijzigd

Voeding- en gewichtsbegeleiding

Shakes, pillen, eiwitten, het geeft meestal snel resultaat,maar helaas blijkt op lange termijn vaak dat mensen terugvallen in oude patronen en zo weer aankomen.

Als gediplomeerd gewichtsconsulente ben ik gecertificeerd door  Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Leden van deze beroepsvereniging voldoen aan strenge kwaliteitseisen en werken volgens de richtlijnen van het voedingscentrum. In mijn praktijk gebruik ik geen shakes, maaltijdvervangers, poeders of pillen. Strenge diëten brengen je alleen maar verder van huis en creëren een zogenaamd JOJO-effect.

In mijn werkwijze staat de Schijf van Vijf centraal. Hiermee begeleid ik je naar een voedingspatroon dat bij je past en je op een gezond en stabiel gewicht zal houden; "je gewicht in balans". Ik wil je leren om met kleine aanpassingen je doel te bereiken. Op een gezonde manier, zonder het genieten uit het oog te verliezen! 

Emotie-eten en leefstijlbegeleiding

Uit ervaring weet ik dat het het niet altijd zo eenvoudig is om het gewenste resultaat te bereiken omdat onderliggende emotionele stressfactoren hierin een obstakel vormen.

We zien het overal om ons heen. Mensen die kampen met stress, overgewicht, gebrek aan beweging, rugklachten en tot slot een burn-out.

Lichaam en geest zijn bij veel mensen niet meer in balans. De Wereldgezondheidsorganisatie geeft aan dat ruim 75% van alle welvaartsziekten wordt veroorzaakt door een verkeerde leefstijl.

Denk hierbij aan klachten als diabetes type 2, overgewicht, burn-out en verschillende vormen van kanker.

Om te leren hoe je jouw leven in eigen hand neemt en daarmee zo lang mogelijk vitaal blijft, werk ik volgens het model van de "vitaliteitspyramide". Met dit model is het mogelijk om het hele spectrum van ziekte en vitaliteit in een oogopslag te bevatten.

Praktijk Angela van Zon is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die hiermee worstelen en heeft verschillende middelen ter beschikking om u hierin te ondersteunen waaronder ACT therapie en Reiki..