Praktijk Angela van Zon is gecertificeerd door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Dit staat eenvoudigweg garant voor een gedegen advies en optimale begeleiding. 

 

Zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van een gewichtsconsulent, mits deze is aangesloten bij de beroepsvereniging (BGN). Dit om preventief de gevolgen van overgewicht tegen te gaan. Een doorverwijzing van huisarts of specialist is hiervoor niet nodig. Je kunt rechtstreeks telefonisch of per mail een afspraak maken voor begeleiding.

 

De BGN gewichtsconsulent voldoet aan strenge kwaliteitseisen en werkt volgens de richtlijnen "goede voeding" van de Gezondheidsraad. Onderstaande enkele eisen die worden gesteld aan een BGN gecertificeerde gewichtsconsulent: 

  • Je moet in het bezit van een geldig diploma gewichtsconsulent, uitgegeven door één van de geaccrediteerde opleidingen;
  • Je volgt regelmatig bij- en na scholingen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied;
  • Je begeleidt cliënten volgens het BGN-behandelprotocol;
  • Je volgt bij een geschil de BGN-klachtenprocedure;
  • Je verkoopt géén maaltijdvervangers of afslankproducten.

 

 De beroepsnaam gewichtsconsulent is niet beschermd. Dat betekent dat iedereen die dat wil, zich gewichtsconsulent mag noemen.